Portal - Still alive

2010.09.30. 07:25

Ha már az előző zene hangzása erősen hajazott a C64 -re és nekem az mint játékplatform létezett csak, ezért egy játékzene a Portálból.  

Nos ezt a zenét egy R1live nevű rádióban hallottam, sajnos nem tudom mi történt a rádióval lényegében Goth/Ind/Ebm volt az irányvonaluk nos egy esti műsorban adták ezt le és annyira béna volt már a zene is hogy ezért megtetszett nos a videó is hozta a színvonalat annyira béna…

Most csak egy idézetet tennék a youtuberól annyira eltalálták: Apoptygma Berzerk best song , a classic !  

Tweaker - Microsize Boy

2010.09.27. 07:03

Ha már az licenél és Chris Vrennánál tartottunk akkor említsük meg, hogy neki van egy saját zenekara is ami tweaker néven fut.  

Egyesek szerint a zenék emelték ki a játékot a sűrűből úgy 10 évvel ezelőtt, de szerintem maga a képi világa is nagyszerű volt az a sötét hangulat ami áradt a játékból utánozhatatlan. ezért nem is tetszett a mozifilm én nagyon számítottam a játékban megteremtett depresszív…

Nemrég ajánlotta valaki chaten és valóban nagyon jó kis muzsika.  

Kraftwerk - Autobahn

2010.09.22. 07:41

Tisztelegjünk a nagyok előtt. Bár ez egy kevésbé ismert dal lehet tőlük, de pont ez a cél :)  

The Cure - Burn

2010.09.21. 07:09

Hát a zene maga hatalmas bár a Curet alapból nem igazán szeretem, de van 1-2 hallgatható zenéjük,  nos ez kifejezetten olyan a film pedig kifejezetten nézhető. Aki nem ismerné fel a Holló című filmből van.  

Egyszer heves felindulásomban bevágtam, mint egy videó háttérzenéje, nos talán erre pont nem alkalmas. De nagyon jó kis muzsika a kedvencem a gitár húr hangja, mintha egy késsel meghúznák.  

Még talán gyermek koromban ismertem meg ezt az együttest, persze akkor még nem is aragadott meg de ez a szám egyszerűen fantasztikusra sikeredett mind hangszerelésben és hangzásvilágban is.  

Rég volt már magyar zene, bár ez inkábba  populárisabb műfaj az mr2 petőfi rádió is játszotta elég sokat. De nekem tetszett sokszor meghallgattam.  

Tor Lundvall - City rain

2010.09.15. 07:19

Nagon ismerős szintén az alapja nem tudom melyik zenekar játszik hasonlót, most ha agyon ütnek sem :)  

Sophia -Depravity

2010.09.14. 07:38

Nos ismét egy dal a mélyről a képsorok mellé igen depresszív hatást adnak az amúgy sem túl vidám zenének.  

még régebbről maradt ez a zene, de mindig felrémlik a fejemben újra és újra. egész jó kis Goth/Metál kombináció.  

aphex Twin - Polynomial - c

2010.09.08. 07:22

Nos már régóta ki akartam ezt tenni hiszen annyira jó gondoltam egy kicsit túl elektronikus, de lényegében a kutya nem olvassa a blogot íg megtehetem :)  

Das Ich - Re animat

2010.09.07. 07:43

Erről tipikusan eszembe jutott az enigma return to innocent. azért mégis kicsit más ha más nem a zenei stílus :)  

Nemrég találtam ezt a gyöngyszemet érdekes nem annyira felkapott a zenekar, annak ellenére hogy 8 éve alakultak. Szerintem egész hallgatható.  

PiaNista

2010.09.03. 07:20

Nos a heti plusz poén alant :)  

Stoa - Hommage

2010.09.02. 07:39

Azt hiszem ők még nem voltak de ehhez a pianos héthez nagyon kellemes kis egyszerű fejbe mélyen beülő dallam. Ami az embernek hónapok után is az eszébe jut és csak gondolkodik ki is volt az előadó. :)  

Eric Satie - Gnossienne No.1

2010.09.01. 07:17

Amikor ajánlották ezt az előadót második találatra ezt a zenét választottam eszméletlen ismerős volt. Aztán rájöttem valamelyik world of warcraft guild használta magának bevezetőzeneként. Ami azért is furcsa mert egy modern játék és egy komolyzenei darab kapcsolatáról…

süti beállítások módosítása